گفتگونیوز | درتاریخ ۹۹.۲.۲۴ مجمع شرکت لیزینگ ایران با نماد ولیز برگزار شد و هدف از تشکیل این مجمع تعییر اعضای هیئت مدیره که در حال حاضر بانک تجارت هست بود ، سهامداران خرد از ۸ ماه پیش ۱ به ۱ اتحادی را ایجاد کردند که شرکت لیزینگ ایران در گزارشهایی که بانک تجارت میدهد ضرر ده هست ، را با مدیران جدید و کاربلد روبه بهبودی بکشند و از ضرر ده بودن شرکت جلوگیری و به سودسازی تبدیل کنند .
اما در مجمع ولیز متاسفانه اتفاق بسیار ناخوشایندی افتاد ، گویا بانک تجارت از هر راهی استفاده کرد تا از اعضای مدیریتی جدید جلوگیری کند ، اعضایی که بسیار زحمت کشیدند و حتی قبل از اینکه بخواهند وارد شرکت شوند دنبال قرار داد های سود ساز برای سهامداران خرد بودند ،
فعال بازار سرمایه و از سهامداران شرکت لیزینگ ایران امیررضا صدیقی میگوید ،
«همه چیز داشت درست پیش میرفت ما تک تک وکالت های قانونی و با سند رسمی را به نماینده خود داده بودیم تا حداقل ۳ سیت مدیریتی را بگیریم ، اما متاسفانه وسط جلسه مدیریت شرکت یک برگه ای را بالا اورد و گفت ۱۹ درصد سهم و این ۷۸۰۰ نفر کارکنان ما هستند و به ما رای دادند ، در این حرف مشکلی نبود اما ما خواستار وکالت رسمی ان ۷۸۰۰ نفر بودیم ، شرکتی که بیش از ۴۰ سال هست درحال فعالیت میباشد از کجا معلوم کارمندش زنده هست ؟ از کجا معلوم اصلا رای کارمندش به آن مدیریت باشد ؟! که نه تنها نشان ندادند بلکه تفرقه رفتند و سند قانونی و رسمی نشان داده نشد ، و بیش از ۱۰۰ میلیون رای را خودشان اضافه کردند و این بسیار سهامدارانی که انجا حضور داشتند را ناراحت کرد ، با این وضع ما به راحتی بازهم ۲ سیت مدیریتی را میتوانستیم بگیریم اما ارزشی نداشت وقتی این طور برخورد و قانون شکنی شد ، همه سهامداران بیرون رفتند و استشهاد پر کردند و شکایت رسمی از این تخلف صورت گرفت و تحت پیگیری هست ، ما خواستار این هستیم حق شخصی این وسط ضایع نشود سهامدارانی که تمام زندگی انها فقط این سهم هست و ۸ ماه وقت برای تغییر بنیاد و اینده شرکت داشتند»
اما گویا اینگونه کارهای بانک تجارت مسبوق به سابقه است
در مجمع 14 اریبهشت پارسال بانک تجارت اعلام کرده حاضرین در جلسه 100 درصد سهامداران بوده اند که این نیز دروغ است. هیچ مجمعی در بورس با حضور صد درصدی سهامداران برگزار نشده و نخواهد شد. همیشه عده ای غایب هستند.
حالا که تمام ارکان حاکمیت (دولت و حکومت)، به، بازار سرمایه روی خوش نشان دادهاند و از در حمایت وارد شدهاند و متعاقب آن، مردم نیز به دعوت شان لبیک گفتهاند و از سر اعتماد وارد گود شدهاند، مسئولیت سازمان بورس و اوراق بهادار نیز مضاعف شده است.
مهمترین مسئولیت سازمان بورس در این بین صیانت از حقوق سهامداران خُرد است. همانهایی که با حضوری پررنگ بر رونق بازار سهام افزودهاند و با دارایی خرد و کلان خود، پشت به دیگر بازارهای سوداگرانه، زمینه را برای پیشرفت اقتصادی کشور فراهم کردهاند
فعلا از هر نوع داوری و پیشداوری پرهیز میکنیم و فقط یک نکته را یادآور میشویم و آن اینکه، با احتساب دسترسی دقیق سازمان بورس به سابقهی معاملاتی سهم ولیز و چینش سهامداران آن، بعد از عرضههای آبشاری بانک تجارت، نباید جای هیچ نوع نگرانی از نتیجهی این مجمع باشد. به عبارتی با یک بررسی سادهی الکترونیکی در حضور شاکیان سهم، که مستلزم صرف هزینه و زمان خاصی هم نیست، میتوان به کُنه ماجرا دست یافت. ماجرایی که بیش و پیش از همه مصداق صیانت از حقالناس است و در گام بعدی، کمک به امنیت و شفافیت بازار سهام. بیتردید اگر به این موضوع درست رسیدگی نشود، لطمات جبرانناپذیری به اعتماد عمومی وارد میشود و دیگر کسی به سخنان و شعارهایی که در حمایت از بازار سرمایه به میان میآید، اعتماد لازم را نمیکند.