گفتگو نیوز: ۹ میلیارد دلار در سال از جیب شما و تک تک مردم ایران در هزینههای درمانی پنهان ناشی از آلودگی هوای شهرهای بزرگ کشور صرف میشود و مردان اقتصادی ما هیچ چارهای ندارند که بیشترین ملاحظات زیست محیطی را داشته باشند.
معاون رئیس جمهور در دوره اصلاحات با تجلیل از شخصیت حضرت معصومه (س) گفت: هویت انسانی بانوان ارزشمندتر از نقشهای خانوادگی آنهاست.
به گزارش ایلنا، "معصومه ابتکار" که به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه (س) در نشستی به همت مجمع زنان اصلاح طلب خراسان رضوی در مشهد سخن میگفت افزود: حضرت معصومه (س) الگوی بسیار عزیز و بزرگواری است که برای حمایت از نهضت به حق علی ابن موسی الرضا (ع) تلاش و فداکاری کردند و در کشور ما از دنیا رفتند. این بزرگداشت نشان از این دارد که بانوان ما هویت انسانیشان برای ما ارزش دارد و نه فقط نقشهای خانوادگی و اجتماعیشان.
وی ادامه داد: در دوره اخیر سعی شد القاء شود که همه هویت زن در همسر بودن و مادر بودنش است و جای تعجب داشت که ما همه هویت انسانی زن را در مادر و همسر بودن ببینیم.
ابتکار افزود: البته مادر و همسر بودن دو افتخار بزرگ برای بانوان ماست که خداوند زمینه آن را فراهم کرده و عنایتی خاص است، اما اینکه هویت زنان را فقط محدود در این دو موقعیت ببینیم، درست نیست. اتفاقا حضرت معصومه نمونهای در رد این مسئله است، چراکه ایشان نه ازدواج کردند و نه بچه دار شدند.
ابتکار افزود: حضرت معصومه (س) بانوی فرهیختهای بودند که اگر بگوییم اعتبار کل جامعه علمی و حوزههای علمیه در قم وابسته به اعتبار شخصیت این بانوست، اغراق نکردهایم.
وی در ادامه گفت: خوشحالم که پس از مدتها توانستیم دور هم باشیم و خداوند متعال را شاکریم که فضا را تغییر داد. دعا کنیم دیگر دوستانی که در حصر و محدودیت هستند نیز بتوانند به جمعهای خیرخواهانه ما که دلسوز کشورر و نظام جمهوری اسلامی هستیم و جز سربلندی آن را نمیخواهیم، بپیوندند.
معاون رییس جمهور در دولتهای هفتم و هشتم افزود: فراموش نکنیم وضعیت امروز حاصل زحمات، تلاشها و فداکاری کسانی است که روی صداقتشان ایستادند، امتحان پس دادند و به تعبیر بسیار زیبای قرآن کریم افرادی که به صدقشان آزمایش شدند.
وی در ادامه با اشاره به آسیبهای وارده طی ۸ سال گذشته به حوزههای اقتصاد و صنعت، اشتغال، فرهنگ و هویت دینی و معنوی گفت: مهمترین آسیبها در حوزه معنوی و اخلاقی بود و ما به عنوان دین باورانی که به اسلام رحمانی اعتقاد داریم، ناباورانه دیدیم که چگونه افرادی با این رویکرد از دین بهره برداری کنند.
معصومه ابتکار گفت: ما ادعاهای زیادی از اول انقلاب کردیم و من به شخصه میگویم آرمانهای بلندی داشتیم؛ در مقطعی فکر میکردیم این شعارها را دادیم و گذشتیم، اما امام (ره) از همان اول گفتند نگه داشتن این نهضت و انقلاب سختتر از خود انقلاب است. شاید آن موقع دقیقا منظور امام (ره) را متوجه نشدیم تا اینکه این دوران طی شد و این اتفاقات رخ داد.
وی در ادامه افزود: آسیب و تهدیدات بیرونی هم به نوعی برای ما هشدار دهنده بوده و هست. ما اگر توانستیم از گردنههای خطرناک داخلی و بین المللی عبور کنیم چیزی نبود مگر از برکت خون شهدای عزیزمان که از دوران انقلاب و دفاع مقدس پشتوانه محکمی برای جامعه، کشور و انقلاب بودهاند و بعد فداکاریها و نیت پاک مردم و جوانانی که سختیهای فراوانی کشیدند ولی حاضر نشدند از آنچه که حق تشخیص میدادند کوتاه بیایند؛ کسانی که دین فقط لق لقه زبانشان نبود؛ کسانی که نه فقط در محافل و مجالس حضرت اباعبدلله مینشستند بلکه زیر بار ظلم و دروغ و برچسبهای ناحق به دین و انقلاب نرفتند و سکوت نکردند.
وی افزود: این سرمایه بزرگی است که میتوانیم از آن در دوره سختی که پیش رو داریم استفاده کنیم.
ابتکار در ادامه گفت: آقای دکتر روحانی بسیار دقیقد و بجا دو محور اصلی و مهم کار خود را مباحث اقتصادی و حل و فصل مسائل بین المللی قرار دادهاند. اگر ما بتوانیم این دو جنبه و رویکرد را اصلاح کنیم و بنیانها را دوباره پی ریزی نماییم، مسائل و مشکلات زیادی را پشت سر خواهیم گذشت.
وی افزود: البته در حوزه اجتماعی، مدنی و سیاسی اولویت دیگری هم مطرح است. این اولویتها به طور یقین برای دولت هم مطرح است و ما نباید فراموش کنیم که کماکان مسئله اصلی بحث فرهنگ و نگرش است.
عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: هنوز هم افرادی هستند که میگویند دور اول دولت نهم خیلی از صحبتهایی که مطرح میشد را باور میکردیم. باید به آنها حق بدهیم، زیرا از کجا میتوانستند متصور شوند که افرادی بیایند با شعارهای اعتقادی و دینی چنین آسیبهایی بزنند.
ابتکار افزود: انشالله فرصتی در این دوره برای بازسازی فرهنگی و مبانی اعتقادی در قالب ساختارهای مدنی و اجتماعی فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: آسیبشناسی این دوره بسیار مهم است؛ اینکه چرا این آسیبها وارد شد و کجاها ما دچار مشکل شدیم و چرا نتوانستیم خیلی از این موضوعات را به لایههای جامعه کارگری و روستایی منتقل کنیم.
معصومه ابتکار افزود: چرا نتوانستیم پیوندها را ما بین خیلی از نخبگان در حالی که قلبا اصلاح طلب و به شدت از اتفاقات پیش آمده آزرده خاطر بودند برقرار کنیم و فضای مطلوبی را برای برقراری گفتمان فرهنگی و اجتماعی و سیاسی فراهم سازیم.
وی ادامه داد: آسیب بزرگ به گفته جامعهشناسان این شکاف هاست و دولت باید فاصلههای طبقاتی، جنسیتی و قومیتی را کم کند که مفهوم امنیت ملی ما در همین است، اما متاسفانه سیاستهایی که در اخیر دنبال شد باعث شد بیشترین فاصله نسلی ایجاد شود و جوانان ما نسبت به شعارها و آرمانهای نسلهای قبل دچار مشکل شوند. باید به آنها حق داد که سوالهایی برایشان مطرح شده است.
ابتکار گفت: نتیجه نگاه ابزاری و سطحی به عدالت را دیدیم، کما اینکه الان شاخصهای اجتماعی ما در بحثهای اشتغال و مسائل دیگر نشان میدهد چقدر بر مشکلاتمان افزوده شده است.
وی افزود: در هر زاویهای جامعه ایران در این دوره دچار شکافهای عمیقی شد و دلسوزان جامعه از اقشار مختلف معلمان، اساتید، پزشکان و نخبگان امروز بیشترین رسالت خود را در کم کردن این فاصلهها و شکافها میبینند. این بهترین تعریف عملکردی است که اصلاحات میتواند برای خود ارایه دهد. البته انتخابات اخیر این زمینه را فراهم کرده و باید از کسانی که این بنیان را گذاشتند و این زمینه را فراهم کردند از جمله حجت الاسلام سید محمد خاتمی و آیت الله هاشمی رفسنجانی تقدیر کنم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سید محمد خاتمی در ادامه با اشاره به آسیبهای زیست محیطی در ۸ سال گذشته گفت: بنابر پیش بینیهای بین المللی جزو کشورهایی هستیم که در ۳ دهه آینده بیشترین خشکسالی را خواهیم داشت و متاسفانه هیچگونه آماده سازی نداشتهایم و به نوعی محیط زیست ما هم در این دوره تاراج شد.
ابتکار افزود: ما باید توسعه پایدار و رشد صنعتی و اشتغال داشته باشیم. اما در کنار آن نمیتوانیم از مسائل محیط زیست غافل بمانیم چرا که ظرفیت رشد اقتصادی ما همین طبیعت است و بخش عمده اقتصاد ما اقتصاد کلاسیک است که هنوز به منابعی چون آب و خاک اتکاء دارد و این منابع باید باشد که اقتصاد و زندگی بچرخد.
وی افزود: ۹ میلیارد دلار در سال از جیب شما و تک تک مردم ایران در هزینههای درمانی پنهان ناشی از آلودگی هوای شهرهای بزرگ کشور صرف میشود و مردان اقتصادی ما هیچ چارهای ندارند که بیشترین ملاحظات زیست محیطی را داشته باشند.
ابتکار سپس در ادامه با اشاره به وضعیت شهر تهران و تلاشهای خود برای اصلاح امور گفت: متاسفانه با وجود همه مخالفتهایی که ما در اقلیت داشتیم در این دوره هم آقای دکتر قالیباف در توسعه ساخت و ساز و جمعیت پذیری شهر تهران همت گماردند که این موضوع سرسختانه مخصوصا با این ماموریت ریاست جمهوری که برای خود تعریف کرده بودند به تهران لطمه زد.
وی ادامه داد: مشهد هنوز به آن آستانه انفجاری تهران نرسیده ولی اگر سیاست گذاری درست نشود همان اتفاق خواهد افتاد. چرا که موازنه جمعیت به شدت در کشور تغییر کرده و الان ۷۰% جمعیت ما در شهرها و حاشیه نشین هاست. این یک هشدار است. در حال حاضر جمعیت حاشیه نشین تهران ۱۱ برابر جمعیت خود تهران رشد داشته و فکر میکنم مشهد هم دچار این مشکل باشد.
لازم به توضیح است در ابتدای این جلسه شهناز رمارم، رئیس مجمع زنان اصلاح طلب خراسان رضوی و بتول گندمی عضو هیئت رئیسه شورای مشورتی اصلاح طلبان خراسان رضوی به ایراد سخنرانی پرداختند. همچنین در پایان مراسم از سوی مجمع زنان اصلاح طلب خراسان رضوی از خدمات معصومه ابتکار در حوزه فعالیتهای اجتماعی زنان و محیط زیست با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.