گفت و گو نیوز/ گروه اجتماعی: دانشجویان دکتری دانشگاه تهران هنگامی که روز ۲۱ تیر مصادف با پایان تعطیلات اجباری خوابگاهها (از سال ۱۳۷۸ به بعد هر ساله ۸ تا ۲۱ تیر خوابگاههای دانشگاه تهران تعطیل میشود) به خوابگاههای خود رجوع نمودند با صحنهای دور از انتظار مواجه شدند. وسایل دانشجویان در عدم حضور آن ها به مکان دیگری منتقل شد و در این انتقال بخش بزرگی از وسایل زندگی و مدارک شناسایی و تحصیلی و تحقیقی آنها تخریب و ناپدید شد. اکنون هر دانشجو لیستی از وسایل تخریب و ناپدید شده خود دارد که نمی داند از کدام مسیول کوی باید خسارات وارده را طلب کند. اصولا رفتارهای تحقیر آمیز مسیولین کوی با دانشجویان جای چنین مطالبه ای را باقی نمیگذارد. خلاصه ماجرای ۱۸ تا ۲۱ تیر به این شرح است:
صبح روز ۱۸ تیر در خالی که دانشجویان دکتری دانشگاه تهران در بازه تعطیلات اجباری تابستانی (۸ تا ۲۱ تیر) خوابگاه خود را ترک کرده بودند و به شهرستانها رفته بودند مسئولین کوی با حضور در اتاقها شروع به تخریب و تخلیه وسایل دانشجویان میکنند. گفتنیست که روز ۱۵ تیر با ما تماس گرفته شد و گفته شد که باید برای تخلیه روز ۱۸ تیر به تهران مراجعه کنیم. در همان تماس از مسیولین خواستیم که زمان تعیین شده را تا ۲۱ تیر به تعویق بیندازند و مسیولین نیز موافقت کردند. اما به طور ناگهانی و برخلاف هماهنگی قبلی در عدم حضور دانشجویان مسیولین به اتاقهای دانشجویان وارد شده و وسایل عده زیادی تخریب و ناپدید شد.
ادامه وضعیت آشفته خوابگاه دانشجویی کیانوری
پیگیری خبرنگار گفت و گو نیوز جکایت از آن دارد که وضعیت آشفته دانشجویان کماکان ادامه دارد.
به گزارش حبرنگار گفت وگو نیوز، در حال حاضر ورود به ساختمان کیانوری به هیچ وجه امکان پذیر نیست و کارگران مشغول تعمیرات اساسی میباشند. دانشجویان که وسایلشان در غیاب خودشان به صورت فاجعه باری به ساختمان کوی فاطمیه ارسال شده بود مجبور به اقامت در همین ساختما شدهاند. نکته تاسف بار ناپدید شدن بسیاری از وسایل با ارزش دانشجویان و تمامی وسایل یخچالی مانند گوشت و مرغها میباشد که برای بسیاری از دانشجویان بار مالی سنگینی میباشد.
آنجا که وضعیت بهداشتی و رفاهی این ساختمان(فاطمیه) مناسب حال دانشجویان نیست . آنچه ساختمان کیانوری را برای دانشجویان دکترا مکان مناسبتری میساخت سکوت و آرامش و بهداشتی و آسایشی بود که عمدتا از جمعیت کمتر این ساختمان ناشی میشد(حداکثر ۱۰۰ نفر). همچنین همجوار بودن آشپزخانهها با هر اتاق به شکل سوییت که بیشک ریشه در روشن بینی و واقعنگری و نگرانی واقفین این ساختمان نسبت به وضعیت رفاهی دختران تحصیل کرده این مرزو بوم دارد از مزایای اصلی این ساختمان نسبت به ساختمانهای کوی فاطمیه می باشد. عکسهایی از وضعیت بهداشتی ناگوار آشپزخانههای ساختمان فاطمیه و راهرو های طویلی که آشپزخانهها در انتهای آنها واقع شده نیز ضمیمه شده است.
البته در اینجا تاکید می شود چون ساختمانهای کوی فاطمیه از امکاناتی مثل زمین چمن و سالن موسیقی و ... برخوردار میباشند برخی از دانشجویان دکتری همچنان کوی فاطمیه را ترجیح میدهند که در زمان مدیریت سابق کوی دانشجویان دکتری به دلخواه در یکی از این دو(فاطمیه یا کیانوری) ساکن میشدند.
ما امیدواریم بعد از پایان تعمیرات به ساختمان موقوفه کیانوری برگردیم. اما شنیدهها حاکیست که این ساختمان به دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه تهران واگذار خواهد شد. و یا در صورت مخالفت نمایندگان دانشجویان خارجی با نقل مکان آنها به کیانوری این ساختمان به صورت خصوصی و خودگردان اداره خواهد شد.که این مورد آخر نیز با وقف بودن این ساختمان در تناقض خواهد بود. امیدما این است که توجه رسانهها به وقف بودن این ساختمان و نیت واقفین مانع سواستفادههای آتی از این ساختمان شود.