گفتگو نیوز: مسئول انجمن هنرهای تجسمی زنجان گفت: باید هدف از نقاشی کودکان، به کارگیری فعالیتهای ذهنی کودکان باشد، نه پر کردن اوقات فراغت آنها.
"موسی حسینعلی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، خاطرنشان کرد: زمانی که موضوع نقاشی کودکان به میان میآید، برای گروه سنی خاصی از 4 تا 8 سال را شامل میشود و نقاشی کودکان هیچگونه ارتباطی با موضوعات واقعیتی یا مدلکشی ندارد و بیشتر در نقاشی خردسالان هدف به کارگیری فعالیتهای ذهنی این گروه است تا منجر به استعدادیابی آنها شود.
وی ادامه داد: زمانی که موضوع تابستان را به کودکان برای نقاشی کردن ارایه میدهیم، در ابتدا ممکن است این موضوع برایشان تخیل به نظر آید و همین موضوع یک هیجان و هیاهوی فکری را در کودک ایجاد میکند تا اینکه قادر شوند از عهده موضوع برآید.
حسینعلی بیان کرد: چنانچه کودک بتواند تابستان را با موضوعاتی مثل رفتن به مسافرت یا کشیدن صحنهای از شهربازی ارایه دهد، توانستهایم به هدفمان که کشف استعداد و فعالیت یا تحریک خلاقیت هنری کودک است، دست یابیم.
مسئول انجمن هنرهای تجسمی زنجان با بیان اینکه اکثر والدین تصور اشتباهی را از کلاس نقاشی کودکان در نظر دارند، تصریح کرد: تصور والدین در خصوص کلاس نقاشی برای کودکان 5 تا 7 سال یا حتی 8 یا 9 ساله نادرست است، زیرا مشاهده میشود والدین هیچ اطلاعی در این زمینه ندارند و صرفاً به پرکردن اوقات فراغت کودکان خود توجه میکنند که در این زمینه برخی از هنرآموزها یا موسساتی که آموزش میدهند از این فرصت سوءاستفاده کرده و گاهاً اظهار میدارند که قادرند به کودکان خردسال شیوه کشیدن نقاشی را یاد میدهند، در حالی که خردسالان کسانی هستند که حتی الفبا را درک نکردهاند.
وی تاکید کرد: خردسالان باید در کلاسهای تخصصی خود و با ابزارها و تکنیکهای مختلف آموزش ببینند.همچنین باید زیر نظر مربیانی باشند که نقاشی موضوعی را به کودکان یاد میدهند.
حسینعلی یادآور شد: موضوعی که برای نقاشی کودکان داده میشود باید چارچوبی در ذهن کودک ایجاد کند و کودک قادر باشد از عهده آن موضوع برآید و حرکتی به سوی کشف خلاقیت خود داشته باشد.
مسئول انجمن هنرهای تجسمی زنجان خاطرنشان کرد: دلیل فرستادن بچهها به کلاسهای نقاشی، صرفا یادگیری نقاشی توسط کودکان نیست، بلکه این فعالیت ذهن بچهها را خلاق میکند و توانایی ذهن بچهها را به مرحله بالفعل میرساند و در صورتی که مربی آگاه نباشد نه تنها استعداد بچهها شکوفا نمیشود، بلکه استعداد آنان را از بین خواهد برد.